A mém-coinok kedvence az Ethereum (volt)

Az Ethereum az egyik legnépszerűbb blokklánc a mém-coinok szempontjából. Ennek oka többek között az Ethereumon található okos szerződések és az ERC-20 token szabvány, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy viszonylag könnyen létrehozzanak és elindítsanak saját tokent. Emellett az Ethereum hatalmas közössége és nagy piaci kapitalizációja is vonzóvá teszi a fejlesztők számára.

A Binance Smart Chain is egyre népszerűbbé válik a mém-coinok kibocsátása szempontjából, részben a gyors tranzakciók és alacsony költségek miatt. Emellett a Binance Smart Chainen működő projektek könnyen integrálhatják a Binance tőzsde és az ökoszisztéma számos más szolgáltatását.

A Solana egy másik népszerű blokklánc a mém-coinok számára. A Solana gyors tranzakciókat és alacsony tranzakciós díjakat kínál, ami vonzóvá teszi a fejlesztők és a felhasználók számára egyaránt.

mém kriptók és a blokklánc amire épülnek

Végül, a választás a blokkláncok között az adott projekt igényeitől, prioritásaitól és céljaitól is függhet. Például egy olyan projekt, amely nagy hangsúlyt helyez a decentralizációra és a felhasználói adatvédelemre, lehet, hogy inkább az Ethereumot választja, míg egy olyan projekt, amely nagy hangsúlyt helyez a tranzakciók sebességére és alacsony költségeire, inkább a Solanát vagy a Binance Smart Chainet választhatja.

meme coinok

Melyik blokkláncon fut a Dogecoin, a Shiba Inu, a Pepe és a Floki?

A Dogecoin az eredeti Dogecoin blokkláncon fut, amely a Litecoin (LTC) kódjára épül, azonban fontos megjegyezni, hogy a Dogecoin blokkláncot már nem fejlesztik aktívan.

A Shiba Inu (SHIB) eredetileg az Ethereum blokkláncán indult, és ERC-20 tokenként kezdte meg a működését. Azóta azonban kibővült és saját blokkláncot hozott létre, amely ShibaSwap nevű decentralizált tőzsde részét képezi.

A PepeCoin több blokkláncon is jelen lehet, de a legismertebb platform az Ethereum blokklánc. Az Ethereum egy népszerű választás a mémcoinok számára, mivel széles körű fejlesztői ökoszisztémával és dApp támogatással rendelkezik.

A Floki Inu (FLOKI) szintén az Ethereum blokkláncán indult és ERC-20 tokenként kezdte meg a működését.

Fontos megjegyezni, hogy a kriptovaluták körében gyakran változások történnek, és egyes projektek blokkláncot váltanak vagy saját blokkláncot hoznak létre a fejlesztés során. Ezért mindig érdemes figyelni a projekt hivatalos kommunikációját és az esetleges frissítéseket.


Pénzügy