Svájc autópálya matrica vásárlás után kötöttségektől mentesen fedezhető fel. Így a hegyek között található országban anélkül közlekedhetsz, hogy állandóan attól kellene rettegned, hogy vajon jogosan hajtottál-e fel egy útra vagy sem. Ha van autópálya matricád, akkor a magánutak kivételével mindegyiket igénybe veheted.

Autóval lehet a legkényelmesebben utazni Svájcban

Szeretnél eljutni a történelmi svájci városokba? Felfedeznéd az ország hegyeit, megcsodálnád a vízeséseket? Akkor mindenképp érdemes helyi autópálya matricát venned, hiszen így fogod tudni a lehető legrövidebb idő alatt a legtöbb látnivalót megtekinteni.

A svájci autópálya matrica nyugodtan nevezhető egy ajtónak a látványosságok felfedezéséhez. Ahhoz, hogy ideális útvonalon közelíthesd meg az olyan nagyvárosokat, mint például az ország nyugati részén található Genfet, mindenképp kell autópálya matricát venned. Genf rangos nemzetközi szervezeteknek ad otthont, de olyan látnivalókkal is rendelkezik, mint például a méltán híres Genfi-tó vagy a Jet d’Eau vízsugár.

Autópályákban nincs hiány a 41 ezer négyzetkilométeres országban. A legnagyobb svájci városba, Zürichbe is fizetős utakon keresztül a legkönnyebb eljutni. Az óváros elragadó hangulata mellett kihagyhatatlan a Zürichi-tó is.

Látnivalók serege vár Svájcban

Rhine Falls Európa egyik leggrandiózusabb vízesése, ahol csodás elidőzni néhány percet. Lenyűgöző képeket lehet készíteni itt.

A hegyek között szelve az utakat menet közben is csodás a panoráma. Az A2-es jelű autópálya a Gotthard alagút mellett halad el, ami az öreg kontinens harmadik leghosszabb alagútjaként van számon tartva. A Szent Gotthárd-hágó festői tájához foghatót nem nagyon találni szerte a világon. Az egekig meredező hegyek közötti szerpentinen végigmenni életre szóló élmény.

Egyszerűbb svájci autópálya matricát venni, mint hinnéd

Talán elsőre azt gondolnád, hogy el kell utaznod Svájcba ahhoz, hogy helyi autópálya matricát tudj venni, vagy meg kell kérned egy svájci ismerősödet, hogy vásároljon számodra egyet. A jó hír az, hogy ennél sokkal könnyebben megoldható a dolog.

Az Evignet24 magyar nyelvű weboldalán keresztül a fenti linkre klikkelve néhány perc alatt beszerezheted a svájci autópályák használatát lehetővé tevő vignettát. Ez egy digitális formátumú matrica, hasonlóan a magyar autópálya matricához, tehát nem kell kinyomtatni. Svájcban automata kamerákkal ellenőrzik, hogy egy adott jármű rendelkezik-e elektronikus matricával, méghozzá a gépkocsik rendszáma alapján.


Utazás