Az alábbi cikkünkkel segítünk abban, hogy megismerd a legszükségesebb elemeit a meleg ruházatnak!

A téli időszak sem lesz kihívás többé

Az egyik leggyakoribb kérdés, hogy milyen darabokat, anyagokat válasszunk, s ezeket milyen sorrendben érdemes felvenni. Mi kerüljön alulra és mi a kabát alá? Egyáltalán honnan szerezhetők be a szükséges kelmék? Szerencsére nem olyan bonyolult, mint elsőre hisszük, a K-ELME szabadidő kategóriájában például rengeteg “meleg alapanyag” érhető el.

Kezdjük az elején: alulra javasolt egy hosszú ujjú póló, kicsik esetében pedig egy body, ehhez kiváló alapanyag az elasztikus pamut jersey. Előnye, hogy bőséges a szín- és mintaválasztéka, tehát személyesebb holmik is készíthetők belőle. Ráadásul nemcsak a hideg időszakban kiválóak, hanem tavasszal, a kellemes idő beköszöntével is jó szolgálatot tehetnek. A gyerekek különösen kedvelik ezt az anyagot, hiszen számos mintás változatuk van, például nyuszis-sünis, bárányos, labdás. Az anyukák pedig az elasztikussága miatt szeretik: tovább használható. 

A következő a sorban, amelyet a pólós anyag fölé érdemes “rétegezni”, lehet például futterből készült pulóver, de ha a sportos kivitelt preferáljuk, akkor kapucnis felsőt is varrhatunk. Itt jönnek képbe a már említett szabadidő anyagok, mint a futter, a bolyhos futter és a warmkeeper. Ezek úgymond “melegségi sorrendben” vannak, tehát az első univerzálisabb, a legutóbbi pedig a legmelegebb. Egy biztos, nagyon komfortos viseletek, ugyanis puhák, kellemes érzetűek.

Ezután jöhet egy sherpa vagy wellsoft pulóver, szerencsére ezen anyagokból is beszerezhetünk többféle mintás változatot, így nem jelent majd akkora kihívást a gyerkőc öltöztetése. Nagyobb örömmel fogja viselni az általa kedvelt színű és mintázatú holmikat.

Utolsó rétegként pedig a kabát következik.

Milyen anyagot válasszunk a kabáthoz?

Ez leginkább attól függ, hogy átmeneti vagy télikabátot szeretnénk-e, amely a legzordabb körülmények között is melegen tart. Előbbihez ideális lehet a softshell, utóbbihoz pedig a steppelt anyag.

Amennyiben szél- és esőálló, de ennek ellenére légáteresztő kelmét szeretnénk, a kompozit textilek jöhetnek számításba, ezek afféle társított anyagok, amelyek tartalmaznak egy külső, egy vízzáró és egy polár réteget.

Kabát helyett babacsillag?

A kicsikre kabát helyett úgynevezett babacsillagot is adhatunk, amelynek elkészítéséhez külső rétegként vízhatlan vagy vízlepergetős alapot, belülre pedig a pihe-puha wellsoftot érdemes beszerezni.

Nem is olyan nagy ördöngösség a réteges öltözködés, nem igaz? Alaposan felkészülve a leghidegebb napok sem állíthatnak kihívások elé.


Ruházat