Íme, hogyan hajthatod végre ezt a lekérdezést:

1. Látogass el egy WHOIS kereső weboldalra: Sok online WHOIS szolgáltatás érhető el, mint például a whois.domaintools.com, whois.com, vagy a whois.icann.org.

2. Írd be a domain nevet: A keresőmezőbe írd be a teljes domain nevet, amit ellenőrizni szeretnél (például example.com).

3, Indítsd el a keresést: Nyomd meg a keresés vagy 'WHOIS lookup' gombot, hogy megnézd a domain adatokat.

Értelmezd az eredményeket: A lekérdezés eredményeképpen megkapod a domain tulajdonosának adatait, beleértve a nevét, címét, e-mail címét és telefon számát.

Figyelj arra, hogy sok domain tulajdonos használhat névtelenségi szolgáltatást vagy más módszereket az adataik elrejtésére.

Ha a domain tulajdonosának adatai védettek, a WHOIS jelentés valószínűleg egy közvetítő szolgáltató (regisztráló) adatait fogja tartalmazni, ami kevésbé részletes információt nyújt a tényleges tulajdonosról. Ebben az esetben lehet, hogy kapcsolatba kell lépni a regisztrálóval további információkért.

Más módszerek arra, hogy megtudd, ki a .com domain tulajdonosa

.com weboldal tulajdonos regisztráló keresése

Más módszer is létezik, amivel információt szerezhetsz egy .com domain tulajdonosáról, különösen, ha a WHOIS adatok nem érhetők el vagy korlátozottak.

Íme néhány alternatív megközelítés:

- Domain regisztráló oldalának használata: Néhány domain regisztráló, mint a GoDaddy vagy a Namecheap, bizonyos esetekben saját WHOIS szolgáltatást kínál, ami lehet, hogy más adatokat tartalmaz, mint a sztenderd WHOIS keresők.

- DNS rekordok vizsgálata: A DNS (Domain Name System) rekordok, mint az MX (Mail Exchange) vagy az SPF (Sender Policy Framework), tartalmazhatnak információkat, amik segíthetnek azonosítani a domain használatával kapcsolatos részleteket vagy kapcsolódó szervezeteket. Ezt megteheted DNS lekérdező eszközökkel, mint az MXToolbox.

- Kapcsolódó weboldalak és e-mail címek keresése: Próbálj meg több keresőmotorban rákeresni a domain névre, hogy láss, milyen egyéb weboldalak vagy online tevékenységek kapcsolódnak hozzá. E-mail címek vagy kapcsolatfelvételi formák a weboldalon keresztül is vezethetnek a tulajdonosig vagy üzemeltetőig.

- Jogi út: Ha jogi okokból van szükséged a tulajdonos adataira (például szerzői jogi kérdések miatt), és nem sikerült őket a fent említett módszerekkel megszerezni, jogi tanácsadásra lehet szükséged. Jogász segíthet abban, hogy hivatalos úton kérj információt a domain tulajdonosáról.

- Közösségi média és fórumok: Néha a domain neveket társítják személyes vagy vállalati szociális média profilokkal, amik segíthetnek azonosítani a tulajdonosokat vagy kapcsolódó személyeket.

Ezek az alternatív módszerek segíthetnek további információt szerezni egy domain tulajdonosáról, különösen ha a hagyományos WHOIS szolgáltatások korlátozottak vagy nem elérhetők.