A Fed múlt héten változatlanul 5,25-5,5 százalékon tartotta az alapkamatsávot, illetve fenntartották az idei évre vonatkozó három kamatcsökkentésről szóló előrejelzésüket. "A foglalkoztatási és inflációs céljaink elérésének kockázatai egyre jobban egyensúlyba kerülnek. Ennek ellenére az árstabilitás teljeskörű helyreállításához óvatos megközelítés lehet szükséges."

A chicagói tagbank elnöke, Austan Goolsbee a Yahoo Finance-nek adott interjújában elárulta, hogy ő a múlt heti üléssel együtt közzétett dot-ploton belül a három vagy több kamatvágást váró tíz tisztviselő között van az összesen 19-ből. Ezzel együtt azonban nem volt hajlandó az első kamatvágás idejével kapcsolatban spekulálni.

Raphael Bostic, a Federal Reserve atlantai tagbankjának elnöke megismételte korábbi állítását, amelyben egy kamatvágásra számít ebben az évben. Igaz, hozzátette, hogy az egy vagy két kamatvágás kérdésében nehezen döntött. Véleménye szerint a jegybank megengedheti magának, hogy türelmes legyen, a gazdaság jelenlegi erős teljesítménye miatt.