A StreetSport gyerekeknek való esőkabátjai nemcsak megvédik a gyermeket az esős időjárástól és a megfázástól, hanem kényelmesek és divatosak is. Persze a választás sosem könnyű, hiszen több mindenre is figyelni kell. Nézzük, mik az alapvető követelmények egy szuper ruhadarab vásárlásánál.

Miért fontos az esőkabát?

Akár osztálykirándulásról, családi túráról, esős időben való játékról, biciklizésről vagy nyaralásról van szó, egy hátizsák zsebben is elfér a laposra összehajtogatott esőkabát, amivel minden váratlan helyzetnek nekiveselkedhetünk.

Az esernyők hasznos társak a mindennapokban, ám a gyermek nem tud úgy játszani, ha az egyik keze foglalt, szülőként pedig nem a legkellemesebb ernyővel a kezünkben utána szaladgálni. A kabát fölött vagy akár ahelyett viselt esőkabát a legjobb választás a mozgékony, a világ felfedezésére induló csemetéknek.

Három nélkülözhetetlen tulajdonság

  • Vízállóság - nem pedig vízlepergető vagy vízhatlan anyagból készült kabát. Ez azért fontos, mert előbbi nem engedi be az esővizet, viszont távozhat a test izzadsága az anyagon keresztül, így duplán véd a megfázástól.
  • Tartósság - bizonyos kor után a gyermekek már nem nőnek olyan ütemben, hogy gyakorta új ruhadarab vásárlására kellene adni a fejünket, így érdemes beruházni egy drágább, de minőségi esőkabátba, mely tartóssága révén több szezonon át szolgálhatja a csemetét.
  • Kényelem - akármilyen programról is legyen szó, mindig jól jön egy esőkabát, ami nem nehezíti meg viselője dolgát a mozgásban.

Így válassz esőkabátot

Fő cél, hogy megvédje a gyermeket az esőtől, de ezen kívül még egy sor tulajdonságot meg kell vizsgálni, mielőtt letesszük a voksunkat a végleges darab mellett. Legyen minőségi anyagból készült ruhadarab, ami ellenáll a kopásnak és a mindennapos használatból fakadó sérüléseknek. Az anyag emellett legyen könnyen tisztítható, hiszen szinte biztos, hogy hazaérkezés után a mosógépben landol majd. 

Tudjon benne a gyermek jól mozogni, legyen funkcionális zsebekkel, tépőzárakkal, megfelelő méretű kapucnival ellátva a kabát. Legyen rugalmas, vagyis egy ideig tudja követni a csemete növekedését, hogy ne kelljen folyton újabbat vásárolni belőle. Vásárláskor ellenőrizd a zsebek zárhatóságát, a derékrész állíthatóságát, és jó, ha vannak rajta fényvisszaverő elemek is. 

Végül, de nem utolsósorban kérd ki a gyermek véleményét, különösen ami a mintázatot és a színeket illeti - akkor fogja örömmel viselni ezt a hasznos ruhadarabot, ha neki is volt szava a kiválasztásában. 

Vigyázz gyermeked kényelmére és egészségére, gondoskodj róla, hogy az esőkabát ideális kiegészítővé váljon kalandos napjainak!


Gyermek