A Polygon kriptó története, kialakulása:

A Polygon, korábban Matic Network néven ismert, egy Ethereum-alapú skálázhatósági megoldás. Az alapítók, Jaynti Kanani és Sandeep Nailwal, az Ethereum hálózatának problémájára kívántak megoldást találni: a túlterheltségre és a magas tranzakciós díjakra.

A Matic Network 2017-ben indult, majd 2019-ben került először a nagyközönség elé. A 2021-es nevének megváltoztatásával a Polygon az általánosabb skálázhatósági megoldásokra koncentrál, és egyfajta Ethereum-alapú "layer 2" megoldásként működik.

A Polygon kriptó működési modellje, lényege:

A Polygon működési modellje a "layer 2" megközelítésen alapul. Ez azt jelenti, hogy a Polygon kiegészíti az Ethereum hálózatát egy másodlagos réteggel, amely lehetővé teszi a gyorsabb és költséghatékonyabb tranzakciókat. A Polygon hálózatára fejlesztők építhetnek decentralizált alkalmazásokat (DApps) és szolgáltatásokat, miközben élvezik az Ethereum biztonságát és decentralizáltságát.

Polygon kripto hírek és Polygon árfolyam

A Polygon tehát egy "másodlagos réteg" megoldás, amely az Ethereum hálózatra épül. Ez azt jelenti, hogy nem önálló blokklánc, hanem az Ethereummal együttműködve nyújt gyorsabb és olcsóbb tranzakciókat. A Polygon "oldalláncokat" használ, amelyek párhuzamosan futnak az Ethereummal, és így elosztják a terhelést, ezáltal gyorsítva a tranzakciókat.

Könnyebb megérteni a hasonlattal: Képzeld el az Ethereumot egy forgalmas autópályaként. A Polygon oldalláncok új sávokat nyitnak meg az autópálya mellett, így a forgalom gyorsabban áramlik.

A Polygon kriptó pozíciója a kriptó tőzsdéken:

A Polygon jelentős népszerűséget szerzett a kriptovaluta közösségben, különösen az Ethereum hálózatának skálázhatósági problémáira kínált megoldásai miatt. A Polygon DApp-ok és szolgáltatások számára vonzó platformot nyújt, amely lehetővé teszi számukra a gyors és költséghatékony tranzakciókat. Ennek eredményeként a Polygon egyre inkább növekvő közösségre és felhasználói bázisra tehet szert.

A Polygon a 16. legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező kriptóvaluta (2023. decemberi adat). Jelentős szereplő a DeFi (decentralizált finanszírozás) és NFT (nem helyettesíthető token) piacokon.

A Polygon kriptó árfolyamának alakulására ható tényezők:

Polygon árfolyam grafikon és Polygon árfolyam előrejelzés

A Polygon árfolyamát számos tényező befolyásolhatja, ideértve az általános kriptopiaci hangulatot, a fejlesztések ütemét és azok elfogadását, valamint a nagyobb kriptotrendeket. Emellett az Ethereum hálózatának skálázhatósági problémái és azokra kínált megoldások is jelentős hatással lehetnek a Polygon árfolyamára.

- Ethereum hálózat terhelése: A Polygon iránti kereslet nő, ha az Ethereum hálózat túlterhelt.

- Fejlesztések és új projektek: A Polygon platformon új projektek indulása növelheti a MATIC iránti keresletet.

- Kriptopiaci hangulat: A kriptopiaci árfolyamok ingadozása hatással van a Polygon árfolyamára is.

- Verseny: Más "másodlagos réteg" megoldások, mint a Solana és az Avalanche, versenyeznek a Polygonnal.

A Polygon kriptodeviza árfolyam előrejelzése:

Az árfolyam előrejelzése mindig spekulatív jellegű, és számos tényezőtől függ. A Polygon esetében az árfolyam alakulását nagymértékben befolyásolhatja az Ethereum hálózatának fejlesztése, a Polygon hálózatának elfogadottsága és növekedése, valamint a kriptopiac általános állapota. Mivel a kriptopiac rendkívül volatilis, mindig fontos figyelembe venni a kockázatokat az árfolyam előrejelzésekor.


Pénzügy