Gyönyörűek, esztétikusak és egyéniek. Legyen szó szinte bármilyen színkombinációról, minden színátmenetes köröm karakteres megjelenést kölcsönöz viselőjének. Nem véletlen tehát, hogy egyre többen vágynak erre a körmösszalonok vendégei közül is. 

A színátmenetes körmök típusai

Bár elsőre az ombréra asszociálunk, ha a színátmenetes körmökre gondolunk, valójában ez csak az egyik irányzata ennek a műkörömtípusnak. A másik a baby boomer. Műkörmösként a színátmenetes körmök szerelmeseinek a Roniki csomagajánlatai közül válogatva szebbnél szebb árnyalatú, színkombinációjú manikűröket készíthetsz!

Az ombre és a baby boomer körmök elkészítésének titkai

Az ombre köröm egy olyan trendi, kontrasztos megjelenésű manikűr, amelyben vagy 2-3, teljesen elütő árnyalatot kombinálunk, vagy egy nude színt valamilyen másikkal. Ez a technika lehetővé teszi, hogy egyedi és látványos körömdíszítést hozzunk létre, amely mindenki figyelmét magára vonja. 

Az ombre köröm elkészítéséhez először először készítsd elő a körmöket megfelelően: tisztítsd meg a saját körmöket a folyadékokkal, majd reszeld, csiszold formára! Ezután vidd fel az alapréteget a körmökre, majd a sötétebb árnyalatú gél lakkot. Hagyd megszáradni, majd egy szivaccsal vagy speciális ecsettel vidd fel a következő árnyalatot a körmök közepétől a hegyéig hogy szép átmenetet hozz létre. Ügyelj rá, hogy ez a szín a körmöket azok ⅔-áig takarja, és inkább a hegy felé legyen több belőle! A száradás után pedig fedőlakkal fixáld a körmöket.

Vele szemben a baby boomer köröm jóval kevésbé harsány vagy feltűnő típus. Sokkal inkább egy különlegesen elegáns, francia körmökhöz hasonló manikűrt hozhatunk vele létre. Erről a körmök végén kialakított, finom átmenettel gondoskodhatunk, melyet egy fehér és valamilyen nude szín párosa alkot. Ez a stílus igazán elegáns és nőies megjelenést kölcsönöz a körmöknek, amelyért nem véletlen, hogy sok nő rajong. 

A baby boomer köröm elkészítése során nagyjából ugyanazokat a lépéseket kell követned, mint az ombre köröm esetében. Az előkészítést itt is végezd el, majd vidd fel a választott halvány pasztellszínt a körömágy vonaláig. Azonban, miután megszáradt a köröm, a fehér színt a felétől kezdve, nagyon halványan kend fel a végéig! Ügyelj a finom átmenetre, az éles kontúrok ehhez a stílushoz nem illenek. A lakk száradása után pedig jöhet a fedőlakk.

Kísérletezésre fel!

Az ombre és baby boomer köröm egyaránt nagyon népszerű manikűrstílusok, melyekkel bármely nő kitűnhet a tömegből. Ezért ne félj, ha valamelyiket kérik tőled: kísérletezz bátran a különböző árnyalatokkal és technikákkal, amennyiben kliensed is nyitott az újításokra! Így elkészítheted minden vendégednek a tökéletes színátmenetes körmöt, amely a legjobban passzol hozzájuk.


Életmód