Másnaposság kalkulátor

Mennyire leszel másnapos?

Programod lesz és alkoholt is fogsz fogyasztani? Válaszolj kérdéseinkre, és kiszámoljuk Neked, hogy mennyire fog gyötörni másnap a macskajaj!

Valószínűleg minden felnőtt ember találkozott már a másnaposság jelenségével, és sajnos igen kellemetlen tünetekkel jár. A kínzó fejfájás, hányinger, émelygés, emésztési problémák, szájszáradtság, mind annak a jele, hogy kicsit túlzásba vittük az alkoholfogyasztást.

Az etanol, azaz az alkohol a máj munkájának köszönhetően acetaldehidre bomlik, ami mérgező, tehát a főbb tüneteket ez a vegyület okozza. Mindemellett számos italban megtalálható a hisztamin (például borok, pezsgők, likőrök), amivel szervezetünk olykor nehezen bírkózik meg.
A macskajaj elleni gyógymódokat a végtelenségig lehetne sorolni, ezért kiemeltünk Neked párat!

Másnaposság elleni legjobb gyógymódok, megoldások:

Pihentető alvás
Próbálj meg minél többet aludni, pihenni! Ha mégis idő előtt felkelsz, guríts le egy pohár vizet, és feküdj vissza.

Igyál sok vizet!
A csapból is ez a tipp folyik, de valóban fontos a folyadékpótlás. Már ébredés után kezdj egy nagy pohár vízzel, és ha lehet, a nap folyamán többet igyál, mint amennyit szoktál.

Enni is kell!
Kezdj valami könnyebb fogással, különösen jótékony hatással bír a kefír, banán, tojás, húsleves, de még a kovászos uborka is. Kerüld a citrusféléket, olajos ételeket.

Irány a friss levegő!
Ilyenkor az ember legszívesebben ki sem mozdulna a lakásból, de meg kell tenned ezt a lépést is. Miután kipihented, kikúráltad magad, mozdulj ki a friss levegőre egy kis sétára.

Mennyire leszel másnapos?
Másnaposság kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: