Vérnyomás optimális értéke kalkulátor életkor szerint

Vérnyomás kalkulátor

Szeretné megtudni, hogy magas, alacsony vagy éppen optimális a vérnyomása? A vérnyomás értéke a kortól és a beteg nemétől (férfi vagy nő) is függ. Vérnyomás kalkulátorunk most megmutatja Önnek az ideális vérnyomás értéket, csak adja meg a számításhoz a születési évét és a nemét, majd nyomja meg a SzámoldKI gombot. Az eredmény után hasznos tanácsokat is adunk Önnek abban, hogy az esetlegesen magas vérnyomást milyen természetes módokon tudja csökkenteni.

Az Amerikai Hipertónia Társaság 2012-es kongresszusán ismertették, hogy jelenleg az általánosan elfogadott vérnyomás mind a férfiak, mind a nők esetén a 140/90 higanymilliméter, vagyis a felnőttek vérnyomásának első értéke (a szisztolés nyomás - amikor a bal szívkamra belöki a vért a verőerekbe) - az 140 hgmm, vagy az alatt legyen, a diasztolés nyomás (köznyelven: a "per" érték - amikor a szív két összehúzódása között vérrel telítődik) - kevesebb legyen 90 hgmm-nél.

Egy közelmúltban végzett európai kutatás adatai szerint a férfiaknál az optimális vérnyomás lényegében az eddigi, elfogadott határokon belül, vagyis nappal 135/85 hgmm, éjszaka 120/70 hgmm körül alakult, a nők esetében azonban kevesebbnek bizonyult: nappal 125/80, éjjel 110/65 hgmm.

A magas vérnyomás általánosan elfogadott ismérve, hogy az artériás vérnyomás tartósan meghaladja a 140 Hgmm szisztolés, illetve a 90 Hgmm diasztolés (per) értéket. A magas vérnyomás jelentős kockázati tényező a szív- és érrendszeri, valamint a vesebetegségek kialakulásában.

A magas vérnyomás korunk egyik legelterjedtebb egészségügyi problémája, bátran nevezhetjük akár a modern civilizáció betegségének. Kialakulásában jelentősen közrejátszik a mozgásszegény életmód, a helytelen és rendszertelen táplálkozás és a stresszes életmód is.

Ha teheti ne gyógyszert szedjen! Próbáljon meg bevetni minden természetes praktikát a magas vérnyomás legyőzésére, megelőzésére.

Természetes módszerek a magas vérnyomás leküzdésére:

1. Mozogjon többet, sportoljon! A sport a stresszt is csökkenti és a testsúlyunkat is kordában tartja.

2. Fogyjon le! Használja BMI index kalkulátorunkat, és figyeljen oda a táplálkozására. Higyje el, megtérül!

3. Csökkentse a só fogyasztását! (tudjuk, hogy a sótlan étel nem túl fincsi, de higyje el, néhány hét alatt megszokható, és ugyanolyan élvezetet nyújt, mint korábban a sós)

4. Egyen sok zöldséget, gyümölcsöt és teljes kiörlésű gabonákat!

5. Szabaduljon meg a stressztől!

6. Gyógynövények, melyek a magas vérnyomás ellen hatnak: fokhagyma, lenmag, lenolaj, galagonya, fagyöngy, fekete ribizli. Milyen gyógynövény-t használj magas vérnyomás ellen? Gyógynövény és gyógytea kalkulátorunk megmutatja.

7. Figyeljen oda a C-vitamin bevitelre! A C-vitamin hatása bizonyított a magas vérnyomás elleni küzdelemben (is). A legjobb, ha természetes formában visszük be.

Vérnyomás kalkulátor
Vérnyomás optimális értéke kalkulátor életkor szerint
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: