A Cégtaláló segítségével beszerezhető hiteles és hatályos cégkivonat, mérleg, eredménykimutatás és névjegy magyar, angol és német nyelven. Az adatok az Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat adatbázisából származnak.

Mi szerepel a cégjegyzékben?

A Magyarországon nyilvántartott cégek adatait és a bejegyzések alapjául szolgáló iratokat tartalmazza. Az üzleti világban és a jogi rendszerben egyaránt fontos szerepe van. A benne szereplő hiteles, a cégbíróságok által vezetett adatok segíthetik bizonyos üzleti döntések meghozatalát. 

A cégjegyzék és az e-cégjegyzék, vagyis az elektronikus formában elérhető változat a következő információkat tartalmazza: a cég elnevezését, a cégjegyzékszámát, a székhelyét, a telephelyét, a fióktelepét, a tevékenységeinek listáját, a bejegyzett tőkét és az adószámot. Továbbá tartalmazza a létesítő okirat keltét, a képviselet módját, a képviseletre jogosultak adatait és a jogviszonyra vonatkozó információkat, valamint a végzések meghozatalának időpontját. Mindemellett az is kiderül belőle, hogy a vállalkozás felszámolási, végelszámolási vagy csődeljárás alatt áll-e.

Az üzleti kapcsolatok bővítésében is segíthet

Az információk megismerése számos üzleti helyzetben lehet hasznos. Ilyen például a potenciális üzleti partnerek vagy beszállítók megtalálása. Az adatok és a dokumentumok lehetőséget teremtenek arra, hogy a vállalatok a potenciális üzleti partnereket vagy beszállítókat keressenek.

Az üzleti kapcsolatok bővítésében is segíthet az e-cégjegyzék. A cégek egyszerűen felvehetik a kapcsolatot más vállalatokkal, így kiváló partnerségek alakíthatóak ki, akár külföldi partnerekkel is. Az e-cégjegyzékben található információk nagyon gyorsan megismerhetőek, így az üzleti szereplőknek könnyebbé válik a megalapozott üzleti döntések meghozatala.

Versenyképesebbé is teheti a piaci szereplőket

Fontos kiemelni, hogy a céginformációk ismerete versenyképesebbé is teheti a piaci szereplőket, ugyanis megkönnyítik az aktuális iparági trendek és a konkurencia tevékenységének monitorozását. Ennek köszönhetően könnyebben fel lehet ismerni az új lehetőségeket, továbbá amennyiben szükséges, a stratégiák gyors átalakítását.

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy Apostille hitelesítésre van szükség, ha külföldön kell használni egy Magyarországon kiállított hivatalos dokumentumot. Ez lehet például oklevél, diploma, anyakönyvi kivonat, igazolás, vállalati okirat, cégdokumentum. Ezt a hitelesítést a Hágai Konferencia a Külügyi és Igazságügyi Miniszterek részvételével hozták létre, hogy egyszerűbbé tegyék a hitelesítést és elfogadást.


Munka