A nyomtatási igény nem fog csökkenni a jövőben sem

Hiába elérhető már évtizedek óta a digitalizálás, napjainkban is a KKV-k 79%-a preferálja a papíralapú iratkezelést, de legalább rendelkezik egy fizikai másolattal minden digitális dokumentumról. Ezért aktuális még mindig a milyen nyomtatót vegyek kérdés, aminek a megválaszolásában a TechOffice is maximálisan tud segíteni. A hatékonyság optimalizálása miatt a digitalizálás egy megfelelő lépés, de a papíralapú működést nem lehet teljesen kizárni, nyomtatóra mindig szükség lesz.

Ha pedig már újat vásárolunk, akkor mindenképpen tartsuk szem előtt a fenntarthatóságot és a környezetbarát megoldásokat. Érdemes elgondolkodni a jelenlegi cseréjén is, mivel a régi típusú eszközök több hátránnyal is rendelkeznek. Egyrészt már nem olyan hatékonyak, mint az újabb, modern modellek, másrészt az ózont termelő készülékek nagyon környezetszennyezőek. Lassan nyomtatnak, beszáradnak, gyakran kell őket javítani és a szabályozások szigorításával sem bírják tartani a tempót. 

Rövidesen például kötelezővé tehetik a részecskeszűrő használatát minden nyomtatóban, ami már egy modern eszközben alapból megtalálható. Ennek fő célja a nyomtatási célok átalakítása környezettudatossá, valamint a régi típusú, ózont termelő változatok lecserélését akarja ösztönözni.

A környezetbarát nyomtató előnyei

Az új típusú eszköz segítségével megelőzhetjük a bekövetkező szigorításokat, a leghatékonyabb módszert használhatjuk a mindennapokban, amivel a vállalkozás működése is jobb lesz. A környezetbarát nyomtatók hő nélkül dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a képalkotó alkatrészek és a papír között nincs súrlódás, kopás, így veszélyes hulladék keletkezésétől sem kell tartani.

52%-kal is csökkenthetjük az iroda energiafelhasználását, mivel energiahatékonyabb, mint a régebbi változatok. Hosszú élettartammal rendelkezik, nem kell annyit javítani, így a rezsiszámla mellett a fenntartási költségeket is csökkenteni lehet.

A zöld megoldások jelentik a jövőt

Az ügyfelek elvárásai és az állami, uniós szabályozások is egyértelműen a fenntartható, zöld és környezetbarát módszerek, megoldások irányába tereli a vállalkozásokat és felhasználókat. A változást nem lehet elkerülni, maximum egy ideig még halogatni. Azonban érdemes minél hamarabb beszerezni a környezetbarát nyomtatót, lecserélni az elavult garnitúrát. Rövid és hosszú távon is számtalan előnye van, a felhasználástól kezdve a hatékonyságon át egészen a költségek csökkentéséig.


Munka