Természetesen ezek az eszközök is törődést és rendszeres karbantartást igényelnek, amelynek során az egyszerűen elvégezhető feladatokat, megfelelő szerszámkészlet birtokában saját maga is elvégezheti. Tekintse meg a Bihar-Express Kft. tárolás-szállítás gépeit, és válogasson a magas minőségű, bőséges termékpalettából.

Pneumatikus gabonafúvók működése

A pneumatikus gabonafúvók működési elve leegyszerűsítve egy porszívóhoz hasonlítható. A nagy teljesítményű motor erős vákuumot hoz létre. Ennek segítségével egy rugalmas, könnyedén mozgatható cső végén elhelyezett, nagy méretű szívófejen keresztül a gabona a ciklonba kerül. Itt a körkörös mozgás során a szemek lassú, kíméletes tempóban a ciklon aljára jutnak. Majd innen egy adagoló lapát segítségével kerülnek a következő állomáshoz, ahol az erős légáram a kifúvócsőbe tereli a takarmányt. 

A kifúvó csatorna jellemzően erős, merev, ellenálló anyagból készült csövekből áll, amelyek segítségével a termény több méter távolságra jut el. A rendszer végén egy erre a célra speciálisan kialakított fúvófej gondoskodik arról, hogy a szemek célzottan, kíméletesen kerüljenek a helyükre.

Neuero IG 740 gabonafúvó

A Neuero IG 740-es pneumatikus gabonafúvó 7,4 tonna/óra teljesítményével az egyik legnépszerűbb termék jelenleg a piacon. A gépet hajtó villanymotor teljesítménye 7,5 kW, amely 2900-as fordulatszám eléréséről gondoskodik percenként. A csövének átmérője 150 milliméter. Mindezek lehetővé teszik a 7400 kg/óra szállítási kapacitást 10 méteres távolságon belül. 

Az eszköz ennél nagyobb távolság áthidalására is alkalmas, de ebben az esetben már némiképp csökken a kapacitása. 25 méteres távolságig 5700 kg/óra, 25 és 50 méteres távolság között pedig 3750 kg/óra.

A Neuro IG 740 mindezek mellett mobilis, könnyedén átmozgatható egyik helyről a másikra, valamint többféle gabona, fűmag és repce szállítására is alkalmas.

Hatékony és biztonságos használat

A gabona-átemelő gépezetek nélkül ma már elképzelhetetlen a korszerű agráripar. Ugyanakkor nagy teljesítményű, motorikusan hajtott eszközök lévén, üzemeltetésük felelősséggel jár. Használatuk csak a megfelelő képzés elvégzésével, valamint szaktudás birtokában ajánlott. Emellett fontos az eszközök rendszeres karbantartása, és speciális védőfelszerelés viselése a munkavégzés során, hogy ezzel minimálisra csökkentsük a balesetek és sérülések kockázatát.


Munka