Hogyan és miből kászül a Baijiu kínai ital?

- Hozzávalók és Gyártás: A Baijiu általában cirokból vagy gabonából (leginkább rizsből) készül, bár más gabonafélék, mint például a búza és az árpa is alkalmazhatók. A gyártási folyamat magában foglalja a fermentációt és a lepárlást, és különböző technikákat alkalmaznak a régiói stílustól és a készülő Baijiu típusától függően.

- Ízvilág: A Baijiu híres változatos és bonyolult ízvilágáról. Az íz lehet édes és gyümölcsös, vagy erős és sós. Az ízt befolyásolják a gabonafélék kiválasztása, a fermentációs módszerek és az érlelési folyamat.

- Érlelés: Néhány Baijiu változatnak át kell mennie egy érlelési folyamaton, gyakran nagy agyagkorsókban vagy más tartályokban. Az érlelés időtartama néhány hónaptól több évig terjedhet, és hozzájárul az egyedi és árnyalt ízek kialakulásához.

- Alkoholtartalom: A Baijiu általában magas alkoholtartalommal rendelkezik, gyakran meghaladja az 50% alkoholfokot (jellemzően 38-52 alkoholfok között találjuk). Ajánlott ezért mértékkel fogyasztani a Baijiu-t a magas alkoholtartalma miatt.

- Kulturális Jelentőség: A Baijiu fontos szerepet játszik a kínai kultúrában, és szerves részét képezi különböző társadalmi és ceremóniális eseményeknek. Gyakran fogyasztják banketteken, esküvőkön, üzleti találkozókon és más fontos összejöveteleken. A Baijiu megosztása gyakran barátság és vendégszeretet szimbólumaként értelmezhető.

- Osztályozás: A Baijiu-t több altípusba is sorolhatják az illat, az íz és a gyártási módszerek alapján. Néhány fő kategória a Közepesen Illatos Baijiu, a Könnyű Illatos Baijiu, a Szósz Illatos Baijiu és a Rizs Illatos Baijiu.

- Márkák és Változatok: Kínában számos Baijiu márka található, mindegyik saját egyedi recepttel és gyártási módszerrel rendelkezik. A Guojiao 1573, a Maotai (Moutai), a Luzhou Laojiao és a Wuliangye a jól ismert Baijiu márkák közé tartoznak.

Fontos megjegyezni, hogy a Baijiu egy megszokást igénylő íz, és az ízek széles skálája meglepő lehet azoknak, akik nem ismerik. Emellett a gyártás területi változásai hozzájárulnak a Baijiu stílusainak sokféleségéhez Kínában.

Guojiao 1573 - a luxusmárka 

Guojiao 1573 egy jól ismert kínai Baijiu (白酒) márka. Baijiu a hagyományos kínai párlat, amelynek hosszú történelme van, és szerves része a kínai kultúrának. A Guojiao 1573-at a Luzhou Laojiao Co., Ltd. gyártja, ami Kína egyik legrégebbi és legtekintélyesebb Baijiu lepárlója.

Íme néhány kulcsfontosságú információ a Guojiao 1573-ról:

- Történelem: A Guojiao 1573 történelme a Ming-dinasztia időszakáig nyúlik vissza (1368-1644), és azt mondják, hogy 1573-ban alapították, innen ered a neve. A márka híres a hosszú múltjáról és a hagyományos gyártási módszerekről.

- Gyártás: A Baijiu-t szorgalmon alapuló főanyagként készítik, és fermentációs és lepárlási folyamatokon megy keresztül. A konkrét gyártási technikák és az egyedi összetevők keveréke hozzájárulnak a Guojiao 1573 egyedi ízvilágához.

- Díjak és elismerések: A Guojiao 1573 számos díjat és elismerést kapott mind belföldön, mind nemzetközi szinten minősége és kivitelezése miatt. Gyakran prémium Baijiu márkaként emlegetik.

- Változatok: A Guojiao 1573 különböző változatokat kínál, beleértve különböző éveket és speciális kiadásokat, amelyek különböző fogyasztói preferenciáknak felelnek meg.

- Kulturális jelentőség: A Baijiu általában fontos helyet foglal el a kínai kultúrában, és gyakran fogyasztják különféle ünnepek, bankettek és fontos társadalmi események alkalmával. A Guojiao 1573 a gazdag történelmével a kulturális örökség szimbólumaként számít.


Gasztro