A hűtőszekrény alapfelszerelésnek számít

Akárki konyhájában tettünk látogatást életünk során, valószínűleg egyik helyiségből sem hiányzott egy olyan alapdarab, mint a hűtőszekrény. Ez az eszköz fontos szerepet tölt be a mindennapokban, ezért kiválasztása körültekintést igényel. A hűtőszekrények rendkívül sokféle módon osztályozhatók, és mindegyik besorolás a felhasználók döntését igyekszik megkönnyíteni. Az Alza.hu gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb verziót, amely valóban passzol a háztartásba.

A méret és a típus elsődleges szempontnak tekinthető a böngészéskor. Léteznek kombinált hűtőszekrények, melyek alsó vagy felső részén beépítésre került egy fagyasztó is. Akadnak olyan modellek, amelyekben az utóbbit nem alakították ki, így ezek hűtőtere jóval nagyobb lehet az átlagosnál.

Továbbá fellelhetők a kínálatban mini- és borhűtők az exkluzív élmények kedvelőinek. Aki a praktikumot keresi, annak egy beépíthető hűtő lehet a vágya, a dizájn szerelmeseinek pedig érdemes a stílusos retró hűtőszekrények között nézelődni.

Néhány technikai paraméter

A hasznos térfogat olyan jellemző, amely nagyban befolyásolhatja a választást. Nem meglepő, hogy más paraméterekre tart igényt egy egyedülálló személy, mint azok a háztartások, ahol akár 4 vagy több fő él együtt. 

Általánosan elmondható, hogy a szakemberek tapasztalatai szerint az optimális hűtőszekrény egy személyre számítva nagyjából 70 liter hűtő- és 25 liter fagyasztótérrel rendelkezik. Így ezekkel az arányokkal érdemes kalkulációba kezdeni, ha nagyobb létszámra tervezzük a beszerzését.

A hűtőszekrény folyamatosan működik, és habár a kevésbé zajos készülékek közé tartozik, az állandó üzemelés minimális hangja is zavaró lehet. A hűtő közelében elhelyezett hangtompító elemek, mint a szőnyeg vagy függöny, segítenek abban, hogy kevésbé érzékeljük a zajhatást. 

Jellemzően a maximum 35 dB zajszintű hűtőszekrény szinte nem is hallható, viszont az említett szint felett üzemelő készülékek hangja már feltűnő, főleg éjszaka. 

Az okos hűtőszekrény többé nem álom

Az utóbbi időben szárnyalni kezdtek az okos eszközök, és ez az újító szellemiség a hűtőszekrényeket is utolérte. Az okos hűtők sokféle praktikus funkciót kínálnak, például mobilon keresztül vezérelhetők, ezáltal távolról is beállíthatjuk a hőmérsékletet, vagy aktiválhatjuk a gyorsfagyasztó üzemmódot. 

A hűtőszekrények olyan technológiákat használnak, amelyek főként az energiatakarékosságra, gyorsabb hűtésre és a baktériumok elpusztítására fókuszálnak. Mindezeknek hála bármilyen hűtőt is vásárolunk, egy időtálló és megbízható készüléket köszönthetünk a konyhánkban.


Otthon