Ezért fontos, hogy időnként tehermentesítsük a májunkat, és a mindennapokban gondoskodjunk arról, hogy lehetőleg ne terheljük túl. Ez szerencsére nem túl nehéz, csak arra van szükség, hogy odafigyeljünk a táplálkozásunkra, az életmódunkra, és esetleg alkalmazzuk a Myrobalan májtisztító és -regeneráló gyógynövényes készítményét is.

Főszerepben a májtisztító ételek

A máj regenerálása és tehermentesítése bizonyos élelmiszerekkel is megtámogatható. Ilyen például a fokhagyma, ami a magyar gasztronómia egy közkedvelt alapanyaga. Nemcsak az íze miatt érdemes minél többet fogyasztani belőle, hanem azért is, mert roppant egészséges.

A népi gyógyászatban nem véletlenül alkalmazzák vírus- és baktériumölőként, fertőtlenítőként, vértisztítóként. Olyan enzimeket tartalmaz, amelyek támogatják az emésztést, az anyagcserét, emellett a vér koleszterinszintjét is csökkenti. Ehetjük nyersen, sütve vagy ételbe főzve is.

A cékla nem csupán jellegzetes íze miatt közkedvelt, hanem rendkívül gazdag vitaminokban és flavonoidokban is, emiatt erőteljes méregtelenítő hatással bír. Általában savanyúságként fogyasztják, de lehet belőle készíteni turmixot, sütve és főzve is ízletes csemege.

A grapefruitban található egy olyan vegyület, ami elősegíti a nehézfémek távozását a szervezetből, emellett a májenzimek termelődésére is serkentően hat. Ehetjük önmagában, de a levét kifacsarva finom üdítő vagy házi limonádé készíthető belőle.

És ne feledkezzünk meg a régi mondásról sem, miszerint “minden nap egy alma, az orvost távol tartja.” Ez a gyümölcs szintén gazdag vitaminokban, méregtelenítő hatású antioxidánsokban.

Májtisztítás gyógynövényekkel

Az egészséges étrend már fél siker, ugyanakkor érdemes időnként egy-egy alaposabb májtisztító kúrát is tartani, amiben segítségünkre lehet a Myrobalan LivR kapszulája. Ez a gyógynövényes étrend-kiegészítő 14 természetes összetevőt tartalmaz, amik erősítik egymás hatását.

A termék nemcsak a méregtelenítésben segít, hanem tisztítja az epehólyagot, javítja az epe áramlását, védi a májat azáltal, hogy meggátolja az elzsírosodását, csökkenti az esetleges gyulladásokat, regenerálja a sejteket, jó hatással van a májfunkciók működésére. Mindez mellékhatások és a hozzászokás veszélye nélkül.

Mit tehetünk még?

Az alkohol igazi “májgyilkos”, így minimalizáljuk vagy akár hagyjuk el teljesen a fogyasztását. A kémiai gyógyszerek szintén károsítják a májat, ezért csak nagyon indokolt esetben szedjük őket, próbáljuk ki inkább a természetes, kíméletesebb megoldásokat.

Végezetül a test alvás közben tud a leghatékonyabban méregteleníteni, így szánjunk kellő időt a pihenésre.


Egészség