Ennek érdekében olyan sampont, hajápoló terméket választunk, amelyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, mentesek a kockázatosabb, irritációt kiváltó komponensektől. Hatalmas a jelentősége annak, hogy mit választunk, a gyengéd, kíméletes tisztítást vagy az agresszívabb, szárító “kezelést”. Tömegtermékek vagy bio- és natúr samponok?

Természetes, hatékony és környezetbarát opciók

A BIOLA Webshop hajápolói között kizárólag olyan termékeket találunk, amelyek bőrbarát hatóanyagokat tartalmaznak, a legjobb választások tehát, ha korábban érzékenységgel küzdöttünk, a fejbőrünk gyakran vált irritálttá, ugyanakkor a hajunk szárazabb, fénytelenebb.

Sajnos még manapság is sokan úgy vélik, hogy erősen habzó, agresszívebb összetevők szükségesek az eredményes tisztításhoz. Ennél nagyobbat nem is tévedhetnének, hiszen mindez megoldható kíméletesen, bőrbarát módon, méghozzá tanúsított bio hatóanyagokkal, mindenféle kémiai tartósítószer, szintetikus színező- és illatanyag nélkül.

Amennyiben a BIOLA hajápolóit és samponjait választjuk, egyúttal kiállunk az állat- és környezetvédelem mellett is. Ugyanis a kozmetikumok gyártása, fejlesztése során nem használnak állatokat a teszteléshez, a természet minden élőlénye védelmet élvez. 

Bőséges választék a speciális igényekhez

Napjainkban egyre bővül azok köre, akik keresik a természetesebb megoldásokat, s ez a hajápolás területén is megmutatkozott. Egyre többen szeretnének SLS és SLES-mentes samponokat, főként ha jó ideje küzdenek a hajhullással és korpásodással. Hasonlóképpen ideálisabb opció az ilyen termék akkor is, ha száraz, fénytelen a hajunk, illetve ha a fejbőrünk is gyakran irritált és viszket. A gyógynövény-kivonatokban gazdag samponok megnyugtatják az érzékeny, gyulladt fejbőrt, ugyanakkor gondosan ápolják, táplálják a hajunkat, de eközben eredményesen is tisztítanak.

Az egyik legnépszerűbb készítmény a zsírosodásra hajlamos hajjal küzdők körében a Csalán-Szalmagyopár normalizáló termék. Ha pedig huzamosabb ideje tapasztalunk hajhullást, érdemes kipróbálni a Rozmaring-Reishi regeneráló sampont, mely a Ganoderma lucidum gomba és bíbor kasvirág kivonatát is tartalmaz, ezek ugyanis gyulladáscsökkentő hatást közvetítenek.

Mi állhat a panaszok hátterében?

Sokszor hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a hajhullásban közrejátszhat a nem megfelelő életmód, egy stresszesebb helyzet, illetve az is, hogy nem a legoptimálisabb sampont használjuk. Érdemes egy kicsit holisztikusabb szemmel tekintetnünk a hajunk állapotára, s ennek fényében megválasztani a hajápoláshoz szükséges termékeket.

Használjuk ki bátran a természet erejét, és döntsünk a környezetbarát, biztonságos és hatékony megoldások mellett!


Egészség